Sikeres bérbeadások az AEW Europe-nál

2011-03-27 18:14:00
Az EMKE, a West End Business Center és a MOM Park irodaházak bárbeadottsága továbbemelkedik a nehéz piaci környezet ellenére is.

Az AEW Europe, Európa vezető európai ingatlanalapokat és befektetéseket kezelő menedzsment cég sikeres nyári hónapokat könyvelhetett el a nehéz piaci és gazdasági környezet ellenére is. A több mint 57.000 m2-nyi irodaterülettel rendelkező asset manager két co-exclusive bérbeadó ügynöksége, a DTZ és a Jones Lang LaSalle segítségével portfoliójának mindhárom épületében sikeres bérleti tranzakciókat kötött. Új bérlők költöztek a Budán található MOM Park irodákba, a Váci úti folyosón a Nyugati pályaudvar közelében található West End Business Center-be és a Blaha Lujza téri EMKE irodaházba is.

A MOM Park irodaház három új bérlővel bővült: a gabona és olajos magvak kereskedelmével foglalkozó Chanten csoporthoz tartozó Grain International; a női fehérneműket gyártó Triumph és az alternatív energiával és bányászattal foglalkozó Wildhorse költözött az épületbe. A három cég összesen 600 m2 irodaterületre kötött bérleti szerződést. „ A MOM Park irodaház a prémium lokáció, a kiváló megközelíthetőség, a minőségi irodaterületek, széles szolgáltatási kör és versenyképes bérleti díjak kiváló kombinációja. A MOM Park bevásárlóközpont, mely a vegyes funkciójú fejlesztés része, számos szolgáltatást tesz elérhetővé, ami igen ritka a hagyományos irodaházak esetében.”-nyilatkozta Horváth Franciska, a DTZ irodaügynökségi csapatának vezetője.

Európa harmadik legnagyobb mozi hálózata, a Cinema City és a népszerű drogéria, a DM-Drogerie Markt összesen 1.000 m2-nyi területre költözött a Westend Business Center-be, mely Budapest legnépszerűbb irodai részpiacán, a Váci úti folyosón található. „ Az Ernst&Young szintén úgy döntött, hogy további 1.100 m2 területtel növeli bérleményének méretét. Ez jól példázza, hogy mindamellett, hogy az irodaház kényelmes munkakörnyezetet kínál, rendkívül kedvező bérleti díjakkal operál, ami az egyik legnagyobb, magas igényekkel rendelkező nemzetközi bérlője számára is igen meggyőző volt.”- nyilatkozta James Berry, a Jones Lang LaSalle irodaügynökségi vezetője. Az Ernst&Young-ot a bővülés során a Jones Lang LaSalle képviselte. Az AEW Europe harmadik irodaházában, az EMKE irodaházban is tovább nőtt a bérbeadottság, miután a kozmetikai és szépségipari termékeket gyártó Yves Rocher az épületbe költözött.

Isabelle Clerc, az AEW Europe közép-kelet-európai asset management részlegének vezetője hozzátette: „Az AEW Europe örömmel köszönti új bérlőit, és nagyra értékeli azon meglévő bérlőit, akik tovább bővítik bérleményeit területét illetve meghosszabbítják bérleti szerződésüket. Úgy gondoljuk, ez annak köszönhető, hogy az AEW Europe folyamatosan törekszik épületei üzemeltetésének illetve külső adottságainak javításán a régió egészében.  E törekvésünk jele az is, hogy irodaházaink földszinti recepciós illetve közös területeinek felújítása hamarosan befejeződik illetve, hogy továbbra is koncentrálunk szolgáltatási körünk fejlesztésére.”

forrás: Jones Lang LaSalle

Tartalom betöltése...